Over Bouwbedrijf van Engen BV

Bouwbedrijf van Engen BV is een jong en gemotiveerd bedrijf voor de particuliere bouwsector. Wij zijn gespecialiseerd in het zoveel mogelijk toepassen van ecologische en duurzame materialen. Dit komt het duidelijkste naar voren in onze passie voor houtskelet-bouw. 

Het grootste deel van onze werkzaamheden bestaat dan ook uit het nieuwbouwen van houtskelet woningen in letterlijk alle soorten en maten. Daarnaast kunt u ons ook benaderen voor verbouw, renovatie of maatwerk; al dan niet meer traditioneel uitgevoerd. Door met de juiste onderaannemers samen te werken is er altijd een vakbekwaam persoon met het betreffende bouwdeel bezig. Het eigen personeel houdt zich voornamelijk bezig met allerhande timmerwerk of het nu het grove betontimmerwerk is, het prefabriceren van houten elementen of de fijne meubeltechniek. Onderstaand leest u meer over de historie van ons bedrijf en via de tab Team stellen onze teamleden zich aan u voor.

Teamfoto BvE zomer 2022
Juni 2022

 

Historie

Bouwbedrijf van Engen is op 1 januari 2006 gestart in aanvulling op de studententijd. Tijdens de opleiding MBO en de doorstroom naar HBO bouwkunde dienden verschillende klussen en opdrachten zich aan die het opstarten van een eigen bedrijf aantrekkelijk maakten. Het ging hierbij voornamelijk om (kleinere) timmerklussen en tekenopdrachten (bijvoorbeeld bouwaanvragen). Deze combinatie kwam terug in de toenmalige naam van het bedrijf: V.E.T.T. (Van Engen Teken- en Timmerbedrijf). Deze naam stond te lezen op het dak van mijn voormalige werkplaats op terrein van de boerderij van mijn ouders (nu van mijn broertje) in Nieuwersluis. Een herinnering dat ieder groot bedrijf een klein begin heeft.

Na het afronden van de opleiding is op 1 januari 2008 de doorstart gemaakt naar Bouwbedrijf van Engen. Toenmalige werkzaamheden van het bedrijf betroffen het daadwerkelijk bouwen van allerhande grote en kleine opdrachten. Sindsdien is het bedrijf gestaag verder gegroeid met gemiddeld een timmerman per jaar erbij. Door samenwerking met diverse in ecologisch bouwen gespecialiseerde partijen is er op dit vlak veel kennis binnen het bedrijf. Samen met onze passie voor houtskelet-bouw heeft dit een verschuiving naar ecologische nieuwbouwprojecten teweeg gebracht binnen het bedrijf. In juli 2014 is de compleet nieuw gebouwde werkplaats in Kockengen officieel geopend en in gebruik genomen. Met een blijvend groeiend personeelsbestand is het bedrijf in juni 2015 omgezet naar een BV. Deze bedrijfsvorm past beter bij de huidige omvang en werkzaamheden van het bouwbedrijf. Verdere groei zorgde ervoor dat het nieuwe pand eigenlijk al snel te klein werd. Met name voor het bouwen van de houten elementen. Na het nodige geduld tijdens het voortraject met de vergunning is eind 2018 de werkplaats uitgebreid en met zo'n 16 meter aan de achterkant bijna verdubbeld. Tevens zijn het kantoor en de kantine beide ook twee keer zo groot geworden en bieden zo weer een prettige werkomgeving. 

Eind 2021 bleek het helaas alweer te krap en voorjaar 2022 is ons eigen kantoor daarom opnieuw vergroot en meteen ook verduurzaamd. Dit keer zijn we de hoogte in gegaan, een nieuwe verdieping erboven op en een extra tussenverdieping met 8 extra werkplekken. Een aparte ingang voor de werkplaats en kantoor. Binnen zijn alle ruimtes omgezet, kantine en toiletten vergroot, nieuwe ruime vergaderruimte met een eigen keukenblokje en kleinere ruimtes voor vergaderen en videobellen toegevoegd. De inrichting hebben we laten aansluiten bij de kleuren van ons logo en daarbij gekozen voor veel hergebruikt hout, planten en zelf een complete boom binnen. Een groendak, afsluiting van het gas, warmtepomp en nieuwe warmte-installatie maakten de verbouwing compleet. Na de bouwvak is het kantoor enthousiast in gebruik genomen door de collega's. We hebben ons best gedaan een mooi visite kaartje af te geven en het is leuk om nu alle enthousiaste reacties van collega's en klanten te horen.

grote foto
Juli 2008
team
Oktober 2014
Team Bouwbedrijf van Engen juni 2016
Juni 2016

 

Team Bouwbedrijf van Engen juli 2017
Juli 2017