Ecologische woning, Schalkwijk

Aan de rand van Schalkwijk midden in de weilanden realiseren wij op een bestaande locatie een nieuw ecologisch woonhuis, omringt door een prachtige tuin.

Vooraf diende de bestaande woning te worden gesloopt, om plaats te maken voor het nieuwe woonhuis. Van belang was dat er tijdens de sloop en bouw rekening werd gehouden met de omliggende tuin, hierdoor hebben we ervoor gekozen om bouwlocatie te bereiken via de achterliggende weilanden. Vanaf hier hebben wij een bouwterrein kunnen inrichten en de tuin zo min mogelijk verstoord.

De opdracht betrof het volledig realiseren en afbouwen van het van het complete woonhuis. Het Casco wordt volledig opgebouwd uit een dampopen HSB-constructie, geïsoleerd met natuurlijk materialen als Cellulose en houtvezelisolatie. Hierna is de gevel afgewerkt met stucwerk en een houten gevelbekleding en wordt het dak voorzien van Hollands riet. Binnen hebben we de woning compleet afgewerkt, boven onder de kap met houten vellingdelen en beneden zijn de wanden afgewerkt met leemstuc.

Hiernaast is het woonhuis voorzien van een duurzame installatie, middels een luchtwater warmtepomp en een WTW-installatie. Beide zullen worden gevoed door de zonnepanelen op het bijgebouw.

Architect: ORIO Architecten
Constructeur: B2CO Constructief advies

Bouwbedrijf van Engen BV - Ecologische woning, Schalkwijk